top of page
Yazarın fotoğrafıExam Academy

HOLLANDA'DA YÜKSEK ÖĞRENİMİ DÜŞÜNEN IB ÖĞRENCİLERİ İÇİN REHBER



Hollanda, hoşgörülü ve liberal ahlakıyla tanınan, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir. 16. yüzyıla kadar uzanan yüksek kaliteli ve uluslararası bir yüksek öğretim sistemine sahiptir. Nispeten küçük boyutuna rağmen, Hollanda 13 üniversitesi ile dünyada ilk 300'de ve 5 üniversitesi ile ilk 100'de yer almaktadır.


Hollanda'da 2100'den fazla uluslararası eğitim programı ve İngilizce öğretilen ders vardır. Mevcut seçenekleri şu adreste görüntüleyebilirsiniz: www.studyinholland.nl. Nispeten mütevazı öğrenim ücretleriyle birleşen bu faktörler, Hollanda'yı yüksek öğrenim için Avrupa'nın en popüler yerlerinden biri haline getirmektedir.


Hollanda üniversitelerine başvurmak için iki sistem vardır: doğrudan kuruma başvuru ve Studielink aracılığıyla başvuru. Yol, başvurduğunuz üniversite dersine bağlıdır. Studielink, bazı dersler için çevrimiçi bir başvuru sistemi olarak kullanılır ancak tüm başvuru sahiplerinin başvuru sürecine bakılmaksızın Studielink'e yasa gereği kaydolmaları gerekir, aksi takdirde başvuruları sonuçlandırılmaz. Numerus fixus programına başvuran öğrenciler, 15 Ocak'tan önce Studielink'e kaydolmalıdır. Başvuru prosedürleri hakkında en doğru bilgiler için başvurmayı planladığınız belirli dersin web sitesine danışmanız en iyisidir.


Tipik olarak, Studielink aracılığıyla başvuran öğrenciler, seçtikleri üniversiteden gereksinimleri karşılayıp karşılamadıklarını duyacaklardır. Prosedürün kesin seyri, programın türüne bağlıdır. Bir öğrenci "kabul edilebilir" olarak kabul edilirse, herhangi bir ek giriş koşulunu yerine getirmek için doğrudan üniversite ile çalışmaya başlayabilir. Açık kabul edilen programlar "eşleştirme" gerektirir ve merkezi olmayan seçime sahip programların kendi yerleştirme prosedürleri vardır. Öğrenciler tüm gereksinimleri karşılarsa, kabul edilebilir ve kayıt olabilirler.


Maliyet

Öğrenim ücretleri, öğrencinin AB'den olmasına veya bir kamu veya özel kuruma devam etmesine bağlı olarak değişir. AB öğrencileri için ortalama yıllık ücret 1.950 € 'dur. AB üyesi olmayan öğrenciler 6.000 € ile 15.000 € arasında ödeme yapmayı beklemelidir. Bununla birlikte, çeşitli akademik burs seçenekleri mevcuttur. Özel kurumlardaki ücretler önemli ölçüde daha yüksek olabilir. Bazı kurumların başvuru ücretleri de vardır.


Zaman çizelgesi

Çoğu program için, Studielink, başlangıç ​​yılından önce Ekim ayında açılır ve başvurular genellikle Ocak ve Mayıs ayları arasındadır. Sayısal fixusprogrammes için, başvuruyu Studielink'te 15 Ocak'a kadar tamamlamanız gerektiğini unutmayın. Öğrenciler Studielink'e kaydolduktan ve/veya başvurduktan sonra, üniversite öğrencileri diğer başvuru prosedürleri hakkında bilgilendirir. Mayıs ve Eylül ayları arasında, üniversite, öğrencilere final programı seçiminde yardımcı olabilir. Studielink aracılığıyla başvurmanın temel adımları şunlardır:


1. Studielink'e kaydolun.

2. Başvuruyu amaçlanan üniversite/program web sitesi üzerinden tamamlayın.

3. Başvuru belgelerini yükleyin.

4. Üniversite kabul edilebilirliği değerlendirsin.

5. Kabul prosedürünü izleyin.

6. Kaydı tamamlayın ve öğrenim ücretlerini ödeyin.





TELİF HAKKI © 2020 EXAM ACADEMY TURKEY. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞIŞTİRİLMEDEN, ÜCRETSİZ OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (HTTPS://EXAMACADEMYTURKEY.COM) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.


COPYRIGHT © 2020 BY EXAM ACADEMY TURKEY. ALL RIGHTS RESERVED. PERMISSION IS GIVEN TO COPY AND DISTRIBUTE THIS MATERIAL, PROVIDED THE CONTENT IS COPIED IN ITS ENTIRETY AND UNALTERED, IS DISTRIBUTED FREELY, AND THIS COPYRIGHT NOTICE AND LINKS ARE INCLUDED. HTTPS://EXAMACADEMYTURKEY.COM


61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page