top of page
Yazarın fotoğrafıExam Academy

GENÇ ÖĞRENCİLERİN MUN'DA BAŞARILI OLMALARINA NASIL YARDIMCI OLDUM?

Strawberry Fields Lisesinden IB Diploma Programı (DP) mezunu Ishaan Singh, Yaratıcılık, Etkinlik ve Hizmet (CAS) projesi için bir yıl boyunca 85 küçük çocuğa Model Birleşmiş Milletler (MUN) delegeleri olmaları için rehberlik etti. İşte bunu nasıl yaptığına derinlikli bir bakış.



Ishaan Singh, Strawberry Fields Lisesinde Junior Model United Nations (MUN) kulübünün başkanlığını üstlendiğinde, kendi topluluğuna fayda sağlayacak bir proje tasarladı. 85 küçük çocuğa bir MUN konferansı sırasında gerçekleşen tartışmalar hakkında rehberlik etti ve onlara bu popüler müfredat dışı etkinlik hakkında daha derinlemesine bir anlayış kazandırdı.


"Onların daha iyi olmalarını istedim, çünkü daha iyi olurlarsa, bundan daha çok zevk alacaklar ve daha iyi eğitimli Model Birleşmiş Milletler konferans müdavimlerine sahip oluşumuz, bölgemizdeki hitabet seviyesini yükselecek.''

Öğrencilere kompozisyon soruları, deneme tartışmaları ve deneme konferansları gibi ödevler verdi ve sunum becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak konuşma tavsiyeleri iletti. Singh, 'Model Birleşmiş Milletler' lisenin başından beri benim için bir tutkuydu ve bunu CAS projem olarak yapmamın nedeni, benim gibi birçok öğrencinin geliştirme fırsatına sahip olmadığı becerileri onlara kazandırmak istememdi. Bu becerileri süreçte ilerlerken öğrenmek zorunda kaldım, diyor.


Hindistan, Chandigarh'daki Strawberry Fields Lisesi, bir IB Dünya Okulu olarak fırsat eşitliğine sıkı sıkıya inanmaktadır. Her çocuğun desteklenmiş, cesaretlendirilmiş ve yönlendirilmiş hissederken eşit öğrenme fırsatını hak ettiğine inanırlar. Hindistan'ın Eğitim Hakkı (RTE) 2010 yılında yürürlüğe girdikten sonra, okul adil ve şeffaf bir kura çekme sistemi aracılığıyla toplumun ekonomik olarak daha zayıf kesimlerinden öğrencilerin %25'ini özenle kabul ediyor.


Okul şu anda 320 çocuğa ücretsiz ve eşit bir eğitim sunmaktadır.


Strawberry Fields Lisesi Müdürü Atul Khanna, "Karşılaştığımız en büyük zorluklardan biri, tüm öğrencilerimiz için eşit bir oyun alanı sağlayabilmek. Okul gezileri ve ziyaretleri için kitap, üniforma, oyun ekipmanı, içecek ve ek bağışlarla velilerin ve öğrencilerin devreye girdiği bir topluluk oluşturduk.” diyor.

Hindistan'da kaliteli eğitime erişimin zor olduğu bir zamanda, Strawberry Fields Lisesi, özel okulların toplumları üzerinde nasıl olumlu bir etkisi olabileceğinin mükemmel bir örneğidir. Erişilebilirlik ve kapsayıcılık konusundaki taahhütleri, IB'nin eğitim çerçevesi ve sorumlu ve şefkatli dünya vatandaşları yetiştirme konusundaki taahhütleri ile birleştiğinde, onu dikkate alınması gereken bir güç haline getirmektedir.




KAYNAK: https://blogs.ibo.org/blog/2020/01/17/how-i-helped-young-students-excel-in-mun/


ÇEVİRİ: ÖNDER ŞİT


TELİF HAKKI © 2020 EXAM ACADEMY TURKEY. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞIŞTİRİLMEDEN, ÜCRETSİZ OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (HTTPS://EXAMACADEMYTURKEY.COM) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.



COPYRIGHT © 2020 BY EXAM ACADEMY TURKEY. ALL RIGHTS RESERVED. PERMISSION IS GIVEN TO COPY AND DISTRIBUTE THIS MATERIAL, PROVIDED THE CONTENT IS COPIED IN ITS ENTIRETY AND UNALTERED, IS DISTRIBUTED FREELY, AND THIS COPYRIGHT NOTICE AND LINKS ARE INCLUDED. HTTPS://EXAMACADEMYTURKEY.COM

61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


Yazı: Blog2_Post
bottom of page