top of page
Yazarın fotoğrafıExam Academy

COVID-19'UN YAYILIMINI DURDURMAK İÇİN UYGULAMA GELİŞTİREN IBDP ÖĞRENCİSİ


Diploma Programı (DP) öğrencisi Ryan Rodrigs, insanların COVID-19 (Koronavirüs) salgını sırasında davranışlarını değiştirmelerine ve hayat kurtarmalarına yardımcı olmak için girişimcilik ve teknoloji becerilerini kullandı.

COVID-19 (Koronavirüs) salgını, bizi sosyal mesafe uygulamadan maske takmaya dek uzanan bir yelpazede davranış şeklimizi değiştirmeye zorladı. Kanada nisan ayında tecrit altına girdiğinde, Kanada, Ottawa'daki Colonel By Secondary School'da öğrenci olan Ryan Rodrigs, insanların güvende kalmasına ve yeni yönergeleri takip etmesine yardımcı olacak bir uygulama (Yunal COVID-19) geliştirme fikrini ortaya attı.


Ryan durumu, "COVID-19 salgınıyla, insanların virüsün toplumsal yayılımını hafifletmek için iyi ve sağlıklı uygulamaları sürdürmelerine yardımcı olabilecek bir ürüne ihtiyaç olduğunu gördüm" şeklinde açıklıyor.


Coğrafi konum ve yapay zeka (AI) özelliklerini kullanan uygulama, kullanıcıları sosyal olarak uzaklaşmaları, maske takmaları ve ellerini yıkamaları konusunda uyarıyor. Ayrıca semptomları kontrol etmek için yerleşik bir öz değerlendirme aracı içeriyor. Kullanıcının en son COVID-19 güncellemeleriyle güncel kalabileceği canlı bir haber akışı ve kontrol paneli de var. Ryan, uygulamanın kullanıcının hiçbir bilgisini alıp saklamadığını, bu nedenle kişilerin gizliliğini ihlal etmediğini söylüyor.


Diploma Programına (DP) bu yıl yeni başlayan Ryan, "İnsanlara yardım etmeyi ve topluma destek sunmayı her zaman seviyorum ve yarattığım ürünle bazı hayatları kurtarma fırsatı elde ettim." diyor ve bu uygulamayı Yaratıcılık, Fiziksel Etkinlik ve Toplum Hizmeti (CAS) projesinin bir parçası olarak kullanmayı planlıyor.


Bu, Genç Girişimci ve Mucit Ryan’ın yarattığı ilk uygulama değil. Ryan kendi işini kurdu ve sosyal bir etki yaratmak için tasarlanmış bir dizi uygulama başlattı. "Ben doğuştan bir mucit ve yenilikçiyim ve her zaman bir fark yaratmak ve sorunları çözmek istiyorum."

Ryan şöyle ekliyor: “İşletme, girişimcilik ve yenilikçilik, pek çok beceri gerektiren zorlu alanlardır ve bunların çoğu IB öğrenen profilinde yer almaktadır. Kâğıt üzerindeki bir fikirden, insanların günlük olarak kullanabileceği gerçek bir somut ürüne gidebilmek için muazzam miktarda planlama ve geliştirmeye ihtiyaç vardır.”


Öğrenci, COVID-19'un yayılmasını durdurmak için uygulama geliştirdi: “Virüs ve bir bütün olarak pandemi hakkında daha fazla araştırma yaparak ve anlamaya çalışarak ilerledim. Sadece çevremdeki dünyayı değil, aynı zamanda çevremdekilere potansiyel olarak yardım ve yardım etmenin yollarını daha iyi anlamak için cevaplar aradım. “Bilgili” öğrenen profili; teknoloji, yazılım, programlama, tıp, araştırma ve ayrıca aşı ve diğer virüs alanlarındaki anlayışımı geliştirirken kendini gösterdi.”


Ayrıca, sorunları çözmek için etkili bir şekilde yenilikçi olması ve yaratıcı çözümler bulmak için bir “düşünür” ve “iletişim kuran” kimliğine bürünmesi de gerekiyordu. Ayrıca “açık fikirli” davranmalı ve salgınla mücadele eden ekip üyelerine ve kullanıcılara şefkat göstermeli, “duyarlı” yaklaşmalıydı.


“Yeni bir şeye, özellikle bir iş alanına girişmek büyük bir risktir. İleriye doğru atılımlar yapmak için hesaplanmış ve iyi dengelenmiş etkili riskler aldım. Umarım bu uygulama ve bu şirket bir fark yaratmaya ve hayat kurtarmaya devam edebilir."

Ryan’ın COVID-19 uygulaması şu ana kadar Android'de 75.000, iOS'ta ise yaklaşık 1.000 kez indirildi. Şirketi, yalnızca dakikalar içinde doğru COVID-19 sonuçları veren evde test kitleri de dağıtmaya başladı.



ÇEVRİLEN KAYNAK: https://blogs.ibo.org/blog/2020/11/30/student-develops-app-to-stop-the-spread-of-covid-19/


TELİF HAKKI © 2020 EXAM ACADEMY TURKEY. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞIŞTİRİLMEDEN, ÜCRETSİZ OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (HTTPS://EXAMACADEMYTURKEY.COM) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.


COPYRIGHT © 2020 BY EXAM ACADEMY TURKEY. ALL RIGHTS RESERVED. PERMISSION IS GIVEN TO COPY AND DISTRIBUTE THIS MATERIAL, PROVIDED THE CONTENT IS COPIED IN ITS ENTIRETY AND UNALTERED, IS DISTRIBUTED FREELY, AND THIS COPYRIGHT NOTICE AND LINKS ARE INCLUDED. HTTPS://EXAMACADEMYTURKEY.COM


23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page